Budućnost Machine Learninga i JavaScripta, Asim Hussain

Share

Na ITkonektu 2019, koji se održao 13. i 14. aprila, u okviru konferencijskog dela, predavanja su držali neki od najpoznatijih svetskih predavača u IT-ju, dok je predavanja pratilo više od 800 developera. Jedan od njih bio je i Asim Hussain, Head of Developer Advocacy for EMEA @Microsoft, UK

Asim je inače developer, trener, autor i predavač sa preko 17 godina iskustva rada u kompanijama i organizacijama kao što su European Space Agency, Google, a sada i Microsoft, gde je trenutno na poziciji Senior Cloud Developer Advocate. Svoj prvi program kreirao je 1988, prvi sajt 1996, a sada radi u Microsoftu, a njegov posao je da zainteresuje druge developere za kreiranje JavaScript aplikacija na Azure-u, Microsoftovoj cloud platformi.

Ono o čemu je Asim pričao na ITkonekt konferenciji je budućnost Machine Learning-a & JavaScript-a, i obradio vezu ova dva na veoma zanimljiv način.

S AI se dešava mnogo uzbudljivih stvari iz kojih su, donedavno, JavaScript programeri bili u velikoj meri isključeni. Ali stvari se menjaju, ako možete da uradite `npm install @tensorflow/tfjs` ili uputite API poziv, onda možete da radite i AI.

U svom predavanju Asim je prisutnima proširio vidike o tome šta je sve moguće uraditi  puštanjem demo-a nekoliko JS aplikacija koje rade na AI-u i pokazao kako su one napravljene uz pomoć TensorFlov.js ili jednostavnih API-ova koje koriste AI.

Asim je poručio da nam ne treba doktorat iz matematike, ne trebaju nam godine iskustva, potrebna nam je samo mašta i spremnost da isprobate.

Celo predavanje Asima Husseina pogledajte na:

Tagovi: #Machine_Learning #Java_Script #developer #Frontend #programiranje #js #ml #programming

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор