Zapošljavanje u vreme korone – bezbedno i od kuće

Share

Globalna situacija sa pandemijom sa sobom je povukla drugu veliku temu – kako će sve funkcionisati nakon nje. Svetski mediji su počeli da bruje o impaktu na ekonomiju, otvorilo se pitanje kako kompanije da zadrže zaposlene i svoje poslovanje. Skoro kao virus, ekonomske posledice epidemije počele su brzo da se šire i parališu mnoge procese i u okviru HR-a, ponajviše zapošljavanje. Ipak, neke industrije su bile izuzete od posledica ili čak počele da beleže rast.

United Cloud kao inovacioni centar United Grupe razvija sopstvene proizvode – jednu od najpopularnijih video streaming platformi u Jugoistočnoj Evropi – EON, ali pored EON-a razvija više od 10 proizvodnih linija.

Prema istraživanjima, konzumacija televizije se znatno povećala od početka epidemije koronavirusa. To je značilo da je saobraćaj i na našoj platformi počeo da raste. Od uvođenja vanrednog stanja EON je beležio nove rekorde sa preko 150.000 aktivnih video stream-ova u peak-u. Kako bi svi naši korisnici imali kvalitetno iskustvo gledanja naš CDN je isporučivao 640 Gbps saobraćaja, obrađujući preko 100.000 zahteva u sekundi sa prosečnim vremenom izvršenja ispod 300ms. Sa druge strane, naš najmlađi proizvod, lansiran u februaru ove godine, Nova S portal, takođe je počeo da beleži rast poseta – pravovremeno informisanje je postalo jedno od ključnih stvari u ovakvoj situaciji.

Sve ovo je ukazivalo na to da ne samo da nemamo razloga za brigu, već i da moramo nastaviti sa razvojem i novim inovacijama, ali uz još veći effort kako bismo zadržali kvalitet naših platformi i tako korisnike proizvoda učinili još zadvoljnijim. Iako u remote uslovima, nastavili smo sa inovacijama, novim feature-ima, ali i širenjem timova u Beogradu i Kragujevcu.

Kako smo sve procese preselili online i radimo iz naših domova, tako smo i proces zapošljavanja prilagodili novonastaloj situaciji. Webex i Zoom „sobe“ su nam zamenile conference sale i sve funkcioniše kao da smo u kancelariji. Kako se dalje postavilo pitanje kako kvalitetno onboard-ovati novozaposlenog u online uslovima, potrudili smo se da pružimo još veću podršku našim novim članovima, kako bi na vreme dobili sve što im je potrebno – od ugovora, preko kompanijskih benefita do opreme koja im je potrebna za početak rada. Onboarding proces smo preselili online, novim članovima želimo dobrodošlicu preko Slack-a, organizujemo češće online sastanke kako bi se bolje upoznali, a tehnički onboarding podrazumeva slanje dokumentacije i niz online sesija. Kako promena posla naročito u ovoj situaciji može biti jako stresan proces, trudimo se da i našim budućim kolegama pružimo podršku i stalno budemo u kontaktu sa njima.

I pored toga što smo nastavili sa zapošljavanjem i nastavili sa inovacijama i razvojem, bezbednost naših kandidata, zaposlenih i njihovih porodica nam je na prvom mestu. Zato smo se trudili da delimo informacije među sobom, češće komuniciramo i pomažemo onima kojima je sve ovo teško palo. Osim brige o našim zaposlenima, u okviru cele United porodice smo razmišljali o tome kako da budemo društveno odgovorni i solidarni u ovoj situaciji. SBB i Telemach su otključali svoje kanale i kataloge, a United Grupa je donirala 3 miliona dolara zemljama u regionu kao podršku u borbi protiv COVID-19 virusa.

Dok sve ovo ne prođe, radujemo se novim proizvodima koji će uskoro obradovati i korisnike širom regiona i Evrope. Radujemo se i novim kolegama koji nam se iz meseca u mesec pridružuju. Ipak, najviše se radujemo povratku u kancelariju, i da se svetska ekonomija, ali i domaće tržište što pre oporave. Do tada, nastavljamo da rastemo – bezbedno i od kuće.

Aktuelne poslove pogledajte na stranici IT poslovi.

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор

Vladimir Zdravković

Talent Acquisition Specialist @ United Cloud
mm

Regruter i head hunter koji mnogo voli IT industriju u kojoj radi više od 2 godine. Motivišu ga talent experience i konstantno unapređenje talent procesa. Ljubitelj društvenih mreža, naročito LinkedIn-a koji mu je „druga kuća“. Voli rad u agilnom okruženju i veruje da je feedback korisniji od brokolija. Diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka, ali mu je samo intervju ostao kao alat za rad. Ipak, u United Cloud-u je ostao blizu medijske industrije i strastveni je korisnik EON platforme. Sa svoje pozicije trudi se da nađe „perfect match“ i nove kolege za naš centar.

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Категорије