www.agile-serbia.rs – Sve za AGILAN RAZVOJ SOFTVERA na jednom mestu

Share

AGILE-SERBIA, osnovan od strane Puzzle Software kompanije, nastao je u cilju odgovora na sve izazove kompanija na putu da postanu zaista agilne u razvoju softvera. Koučing, treninzi, radionice, skupovi i svi dogadjaji koji su sastavni deo www.agile-serbia.rs postoje da bi se jednostavnije, brže i sa višim rezultatima implementirao najpre Scrum, a zatim i druge agilne metodologije razvoja.

Šta omogućava WWW.AGILE-SERBIA.RS ?

Pružajući godinama regionalnom tržištu mogućnost zvanične Scrum edukacije i sertifikacije pod okriljem Scrum Alliance, Puzzle Software je uvideo da srpskom tržištu nedostaje “edukativni centar” koji će na jednom mestu da objedini AGILE edukaciju i implementaciju. Kompanijama koje su odlučile da postanu zaista agilne u svojim razvojnim procesima, potrebno je olakšati proces usvajanja agilnih metodologija, prvenstveno Scrum-a kao najzasupljenije, i ukazati na jednostavne načine za prevazilaženje svih izazova na tom putu. Oni su manje ili više vezani za određenu fazu životnog ciklusa razvoja proizvoda, za komunikaciju u timu, otpor ka promenama, strah od transparentnosti i slično.
Ukratko, Agile Serbia omogućava:

 

Www Agile Serbia Rs Sve Za Agilan Razvoj Softvera Na Jednom Mestu

Novinu na srpskom tržištu, koju Agile Serbia donosi, zapravo predstavljaju specijalizovani treninzi posvećeni pojedinim problemima sa kojima se timovi u kompanijama susreću prilikom usvajanja Scrum-a ili miksa agilnih metodologija razvoja softvera.
Kompanijama, kao i pojedincima, je obezbeđena dodatna edukacija kroz treninge koji detaljno obrađuju pojedine faze agilnog razvoja i ukazuju na primenu principa, tehnika i najboljih   praksi na kojima se agilan pristup temelji.

Ukoliko se kompanije ipak odlučuju za internu edukaciju zaposlenih, putem Agile Serbia, na raspolaganju su im usluge eksperata (kouča) u ovoj oblasti. Agile Coaches su dokazani eksperti u implementaciji agilnih metodologija u realnom poslovnom okruženju kroz razne projekte i kompanije koje su se suočile sa anti-agile ponašanjima u svojim timovima. Na osnovu znanja iz teorije i iskustva iz prakse, zadatak kouča jeste da uoči snage i slabosti timova, te da radi na adaptaciji i poboljšanju postojećeg funkcionisanja ka agilnim postulatima i praksama koji i jesu krajnji cilj.

Osim toga, Agile Serbia omogućava i manje formalno upoznavanje sa najboljim praksama agilnog razvoja kroz razne vidove okupljanja. Od kraja 2014. godine organizovano je nekoliko besplatnih radionica sa ciljem detaljnije razrade tema vezanih za implementaciju Scrum-a. Organizovanje radionica vodjenih sertifikovanim Scrum trenerima i neformalnih okupljanja moderiranih od strane Agile Coach-a će se nastaviti i u budućnosti. Formirana Scrum zajednica u Srbiji je takodje odlično mesto za razmenu znanja i iskustava stečenih tokom implementacije agilnih metodologija u sopstvenom poslovnom okruzenju.

Zavisno od Vašeg profesionalnog usmerenja i okruženja u kom radite, Agile Serbia je tu da obezbedi kvalitetnu edukaciju kada je u pitanju implementacija Scrum i drugih agilnih metodologija razvoja softvera. Proverite o čemu se radi i odaberite trening koji najviše odgovara Vašem profesionalnom profilu ili kompaniji – SCRUM EXTENDED EDUCATION. Postanite deo “agilne populacije” u Srbiji, diskutujte o izazovima sa kojima se susrećete, pitajte eksperte za podršku i lakši način prevazilaženja istih, razmenite iskustvo sa kolegama koji su u istoj situaciji ili su na korak ispred. Ukoliko Vam online zajednica više odgovara, priključite se grupi SCRUM – primena, edukacija i sertifikacija, te “iz fotelje” pronađite informacije i odgovore na pitanja vezana za Scrum i Agile edukaciju i implementaciju.

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор

Jelena Bogdanić

Marketing Manager & SCRUM Coordinator @ Puzzle Software
mm

Samoinicijativna i proaktivna osoba sa više od tri godine godine iskustva u softverskoj industriji u sferi upravljanja projektima razvoja softverskih rešenja, razvoja odnosa sa klijentima i aktivnostima online i offline marketing-a.

U Puzzle Software kompaniji je od marta prošle godine gde aktivno učestvuje u strateškom razvoju poslovanja kompanije, vodi kompletne marketing aktivnosti i deo delatnosti kompanije koji se odnosi na Scrum edukaciju.

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Категорије