Da li je IT odeljenje zaista pokretač biznisa?

Share

Kao IT profesionalci, čujemo više retorički svaki dan  o povećanju odgovornosti odeljenja koji vodi do rasta poslovanja. Iako znamo značaj postojanja efektivne, produktivne infrastrukture koja ispunjava očekivanja krajnjih korisnika i čini da sve teče glatko, edikt o “driving business growth” može bilo težak. Da li današnji prosečni rukovodioci zaista razumeju i cene uticaj koji IT ima na poslovanje? Uprkos prednostima efikasnog IT odeljenja, IT budžeti su isti ili opadaju. Dodeljuje im se manje ljudskog kapitala od drugih odeljenja, i kao u većini slučajeva, rukovodioci nastavljaju da gledaju IT odeljenje kao centar troškova koji je neophodan, ali ne kritičan. Realnost je da čak i sa peak tehnologijom, IT odeljenja nisu još uvek pokretači poslovanja. Većina poslovnih odluka se donosi izvan IT, obično bez odeljenja koja ima mesto za stolom. U isto vreme, IT odeljenja padaju pod sve većim pritiskom da dostave viši nivo usluge i ispune sve naporne zahteve. Kako tehnologija postaje sve više friendly i mobilna, krajnjem korisniku očekivanja rastu i istovremeno se stvara kompleksnije okruženje IT-ju.

Kako mogu IT odeljenja ne samo ispuniti povećana očekivanja, ali i zaraditi značajno mesto među rukovodiocima kako bi postali pravi donosioci odluka u okviru posla?

  1. Razumeti poslovne zahteve širom silosa: Glavni problem koji sprečava IT odeljenja da ga drugi doživljavaju kao pokretača poslovanja je njegova tendencija da se izoluje i ne radi paralelno sa ključnim poslovnim ciljevima. Treba imati dobro razumevanje šta posao zahteva od svakog odeljenja za rast prihoda i drugih ciljnih pokazatelja, uključujući i razumevanje onoga što se traži od IT odeljenja na taktičkom kao i strateškom nivou. Na primer, trebalo bi da se redovno razgovara sa prodajom, marketingom, ljudskim resursima, itd kako bi se uverili da rade zajedno u ostvarenju ciljeva i pokazatelja koji su značajni za rukovodioce. Kada se ovi ciljevi saopšte drugim odeljenjima, kao npr. prodaji, oni će biti svesniji ključne uloge koju IT ima u uspehu celog poslovanja. Kompanije koje sinhronizuju zahteve sa IT odeljenjem će poboljšati transparentnost i razumevanje, što će olakšati dolazak do efikasnih rešenja.
  2. Obezbediti transparentnost sa efikasnim upravljanjem i monitoringom: Kada IT radi u tandemu sa ostalim poslovnim jedinicama, važno je da ostane jedan korak ispred svih potencijalnih izazova koji mogu nastati tokom IT infrastrukture. Treba da se uveri da sve ide glatko u upravljanju i monitoringu okoline pokretanjem izveštaja i ostankom na vrhu potencijalnih problema. Korišćenje alatki kao što su native plug-ins zajedno sa postojećim platformama, kao što su Microsoft Sistems Center Operations Manager (SCOM) može pomoći IT odeljenju da ostvari end-to-end monitoring, što mu omogućava da vidi ceo stack od jednog panela perspektive stakla i hiljade potencijalnih pretnji performansi u isto vreme. Proaktivni nadzor je ključ za prebacivanje prioriteta od rešavanja problema u rešavanju ključnih aspekata poslovanja, čime se povećava prodaja i obezbeđuje prihod. Ova poboljšanja u performansama je ono što će omogućiti proširenje poslovanja i podršku ciljeva kompanije.
  3. Prikazivanje sposobnosti upravljanja poslovanjem kroz poboljšanje performansi: Ključni izazov za svako IT odeljenje je da efikasno inkorporira komponente za skladištenje i upravljanje podacima, koji su obično najveća stavka u IT budžetu. Glavna greška koju mnogi IT timovi prave je  previše rezervisanja, zbog nedostatka konzistetnosti i predvidivosti iz perspektive skladišta. U cilju eliminisanja percepcije o IT odeljenju kao o čistom centru troškova, IT odeljenje mora biti u stanju da proaktivno razvija rešenja kako bi ispunilo te potrebe. Raspoređivanjem konsolidovanih paketa za upravljanje, timovi mogu bolje iskoristiti ograničene resurse i efikasnije predvideti greške u upotrebi, čime se osigurava da ceo poduhvat radi na maksimalnim performansama u svakom trenutku bez ulaganja u skupe  i nekorisne dodatne prostore za skladištenje.

Ova tri koraka će pomoći IT timovima da vode poslovanje i podržavaju svoje ciljeve. Razumevanjem poslovnih zahteva, povećanjem transparentnosti praćenja i upravljanja i prikazivanjem poboljšanja performansi, IT odeljenja mogu pomoći prodaji i drugim poslovnim jedinicama da urade ono što je najvažnije za rukovodioce, a to je povećanje prihoda. Kada prihod bude direktno povezan sa naporima IT odeljenja, ono će konačno dobiti svoj zasluženi kredibilitet kao pravi pokretač poslovanja.

Saznajte kako Comtrade pomaže IT odeljenja da aktivno prate kritične aplikacije koje će im omogućiti da postanu poslovni pokretači.

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор

Simon Taylor

Senior Vice President and General Manager of System Software & Tools @Comtrade
mm

Simon Taylor is currently Senior Vice President and General Manager of System Software & Tools at Comtrade Group where he is responsible for the overall vision, strategy and execution of Comtrade’s products, product development services business and technology roadmap. Mr. Taylor has over 15 years of experience in the fields of product marketing, go-to-market strategy development and channel sales management. He also serves on the board of both, College Bound Dorchester and The Cambridge School of Weston. An MBA graduate, he has worked with leading companies such as Forrester Research, Putnam Investments and Omgeo. Mr. Taylor received his MBA in International Business from IE Business School and his undergraduate degree from Northeastern University where he graduated with a B.S. in Operations Technology. He has held both Series 6 and 63 licenses and is the author of John’s Book, a full-length novel published in 2004.

 

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Категорије