Sama sam se obrazovala uz pomoć tutorijala

Share

Kako si se našla u IT svetu, da li je to bila ljubav na prvi pogled, san od malih nogu, ili nesto treće?

Zapravo nešto treće, ali se taj odnos brzo pretvorio u ljubavnu aferu.

Pošto sam diplomirala ekonomiju imala sam problem da pronadjem posao, međutim, to vreme sam iskoristila da se posvetim novim stvarima koje su me zanimale. Tako da sam isprva nesvesno uletela u IT priču preko grafičkog i veb dizajna kao freelancer, potom sam pisala razne članke iz oblasti SEO, IOS aplikacija i slicno, da bih se pre više od dve godine pronašla na QA poziciji.

Gde nalaziš inspiraciju?

Kada nešto voliš da radiš verujem da inspiracija nađe tebe. Ali svakako je lakše sa dobrim timom i na poslu i u kući.

Koje su bile prepreke na koje si nailazila i kako si ih prevazišla?

Prepreka je bilo i uvek će biti, što je odlična stvar! IT okruženje je dinamično i ukoliko ne prevazilaziš prepreke znači da stagniraš ili u radu ili u znanju. Trudim se da pratim nove tehnologije i stalno učim kako bih olakšala sebi rad pronalaskom novih alata ili načina da obavim posao.

Gde i kako si sticala znanja u ITju?

Sama sam se obrazovala uz pomoć tutorijala na netu. Za to je bila potrebna samo volja i slobodno vreme, a toga sam imala na pretek. Sada pošto sam se već opredelila u kom smeru želim da mi ide karijera i dalje koristim informacije sa neta kako bih rešila svoje nedoumice, a u međuvremenu sam upisala i IT Akademiju Software development smer jer smatram da će mi popuniti rupe u znanju koje sam sama sticala i naravno pomoći da savladam nove stvari.

Šta smatraš svojim najvećim uspehom?

Svaka nova stvar koju savladam ima efekat uspeha, tako da se trudim što više stvari da naučim kako bih češće imala taj osećaj. Ali konkretno, verujem da je to bio momenat od prošle godine kada sam samostalno napisala svoj prvi automation test. Bila sam ponosna na sebe jer sam to sama učila i to je značilo da sam jedan stepen tog učenja prošla.

Reci nam nešto o projektu na kojem trenutno radiš?

Radim na fenomenalnom projektu Ray Super Remote. To je veoma praktičan uređaj koji preko infra red-a ili WiFi-ja povezuje razne uređaje u jedan daljinski upravljač dajući tako korisniku ne samo jednu spravicu kojom kontroliše sve ostale već i nov osećaj programa specijalno skrojenih po njegovoj želji. Potpuno nov način pristupa daljinskom upravljaču.

Kako puniš baterije u slobodno vreme?

Čitam, šetam se, lenčarim, a ponekad se nateram i da treniram.

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор

Mima Sabolić

QA Engineer @Deploy
mm

Mima Sabolić je diplomirani ekonomista koja se sasvim slučajno pre više od četiri godine našla u zemlji IT čuda i zaljubila na prvi pogled. Radi kao QA Engineer u Deploy-u na veoma zanimljivom i dinamičnom projektu, a u slobodno vreme uči kako bi bila konkurentnija u svom poslu, piše fantastiku i gnjavi svoju mačku.

 

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Категорије