IT dostignuća menjaju svet a ja sam želela da budem deo toga

Share
Reci nam nešto o projektu na kojem trenutno radiš.

Radim kao Web developer u firmi TeTetrader. TeleTrader se bavi distribucijom podataka sa svetskih berzi, a moj posao je programiranje aplikacija za prikaz i analizu tih podataka.

Kako si se nasla u IT svetu, da li je to bila ljubav na prvi pogled, san od malih nogu, ili nesto treće?

Može se reći da se programiranjem bavim preko 10 godina obzirom na to da sam se sa istim susrela u drugom razredu srednje škole. Od tada sam znala da je to nešto čime želim da se bavim u budućnosti, da pravim softverska rešenja koja pomažu ljudima da lakše obavljaju svoj posao i svakodnevne obaveze.

Šta smatraš svojim najvećim uspehom?

Kao svoj najveći uspeh smatram svoje obrazovanje. Fakultet mi nije pružio samo znanje već i sposobnost da se snađem u određenim situacijama.

Koje su bile prepreke na koje si nailazila i gde nalaziš inspiraciju?

Kao i u svakom zanimanju nailazila sam na razne poteškoće. Neke su imale veze sa činjenicom da sam žena u profesiji koja se smatra muškom. Često sam bila predmet raznih predrasuda ali to me nikada nije sprečavalo da nastavim dalje. Na sreću danas je situacija drugačija, radim u timu kojem smo svi jednaki i svi se međusobno pomažemo.  Inspiraciju pronalazim upravo u svojim kolegama, u radu i druženju sa njima.

Kako puniš baterije u slobodno vreme?

Volim svoj posao i uživam u njemu ali ponekad mi je potreban odmor. U slobodno vreme volim da pogledam neki dobar film, prošetam se ili odem na kafu sa prijateljima.

Koja je tvoja poruka za kraj?

Biti žena pa i još programerka u današnjem svetu nije lako. Za uspeh je potrebno da se ne bojite učenja i rada i uvek budite spremne da pokažate šta znate i umete. Ako vam ikada ponestane nade samo imajte na umu da je prvi programer bila žena – Ada Lovelace. Srećno!

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор

Jasmina Ibraimović

Web Developer @TeleTrader
mm

Jasmina M. Ibraimović je rođena 15.7.1988. godine u Loznici kao drugo dete Miodraga i Dragice Ibraimović. Nakon osnovne škole završila je srednju Tehničku školu u Loznici, smer Elektrotehničar računara. Studije na Elektrotehničkom fakultetu je upisala 2007. a diplomirala je 2011. godine na Odseku za računarsku tehniku i informatiku. Master studije završava 2014. godine na odseku za Softversko inženjerstvo takođe na Elektrotehničkom fakultetu. Od 2011. – 2014. godine je radila u „Kompaniji Dunav Osiguranje“ kao viši samostalni programer a od novembra 2014. godine radi kao Web developer u  „TeleTrader“ kompaniji.

 

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Категорије