Svaki posao se uči kroz rad

Share

Pre upisa na fakultet, na pitanje da li želim da se bavim IT-jem moj odgovor je bio kratak- NE. Ne želim da dane provedem sedeći za kompjuterom, kucajući “neki dosadni kodˇ. Za mene je ipak nešto dinamičnije, kreativnije, tada nisam znala šta, ali verovala sam da postoji. Upisala sam smer za menadžment i organizaciju ubeđena da ću tu pronaći nešto što me stvarno zanima.

Ono što sam od fakulteta dobila bilo je saznanje da se svaki posao uči kroz rad, a ne kroz knjigu kao i okruženje koje mi je razvilo preduzetnički duh. U tom duhu sam se okupila sa nekoliko prijatelja, u želji da započnemo biznis ali bez početnog ulaganja – ideja koja se sama nametnula je bila Android aplikacija. Bila sam zadužena za razvoj ideje, ali vremenom me je sve više kopkalo kako sam development funkcioniše. Odjednom mi je ono “dosadno kucanje koda” postalo izuzetno privlačno. Ličilo mi je na igru, možda ne baš sa Barbikama, ali nešto kao slaganje Lego kockica. A i devojčice vole Lego kockice. Došla sam u situaciju da se pred gotovo sam kraj školovanja, i nekoliko ponuđenih poslova u struci zapitam još jednom “Šta želim da budem kad porastem?”

Svaki Posao Se U I Kroz RadUpisala sam master iz Elektronskog poslovanja, a nedugo potom , došla u Cosmic Development na praksu. Imala sam sreću da radim sa sjajnim ljudima koji su mi pomogli da savladam Android, iako je postojao veliki strah da u tome neću uspeti. Kolege, štampana literatura, neizbežni internet, a ponajviše rad na realnim projektima pomogli su mi da steknem veliko praktično iskustvo, i što je najbitnije, zavolim svoj posao. Put nije bio lak, ali nagrada je velika – neverovatan osećaj kad u rukama držiš nešto što si sam stvorio, što ne bih postigla ni sa jednim od prethodno ponuđenih poslova. Osećaj je još lepši ako aplikacija nije za klijenta, već realizacija sopstvenog projekta. Baš jedan takav projekat mi ovih dana stvara leptiriće u stomaku.

Naiđu i teški dani. Tada planiram neka velika putovanja, i verujem da mi ovaj posao nikad neće ometati da ispunim svoju strast prema njima. Želja mi je da odem u Amazoniju. U jednoj “šumi” sam prokrčila put, sad je vreme da se borim sa pravom prašumom. Nije slučajno što su mi kolege dale nadimak Amazonka.

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор

Sara Pejić

Android Developer @Cosmic Development
mm

Amazonka sa beogradskog asfalta. 
Rođena početkom 90ih, tipičan je predstavnik Y generacije, stalno je u potrazi za novim izazovima, i naravno, uvek online. Poznaje francuski, jezik ljubavi, a tečno govori engleski i Javu, jezik kompjutera. 
Baterije puni čestim putovanjima, a dok je u Beogradu, možete je sresti na Dorćolu, dok šeta svoju maltezerku.

 

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Категорије