Njegova sadašnja karijera je počela na ITkonektu 2015, a danas aktivno doprinosi WordPress zajednici

Share

Nakon relativno uspesne 14 godisnje karijere u gradjevinskoj industriji bilo je vreme nesto promeniti nakon ekonomske krize koja je znacajno usporila trziste u Srbiji a samim tim i umanjila sansu za pronalazenje iole pristojnog zaposlenja.

Sa 30+ godina nije lako pronaci posao ni u svojoj struci sa jakim CV a kamoli potpuno promeniti industriju i zanimanje.

Kako sam oduvek bio onaj mali iz komsiluka sto instalira Windows i ostale programe a kao arhitektonac sam stekao i osecaj za estetiku, razmeru i odnose, nije mi bilo tesko da savladam photoshop za osnovne potrebe grafickog dizajna. Kako mi to nije bilo dovoljno a web je nesto sto me oduvek zanimalo i okupiralo moju paznju, odlucio sam da upisem kurs HTML, CSS, JS + CMS po izboru “ Drupal ili WordPress “ sa razvojem tema i pluginova.

Jos u toku samog kursa sam krenuo da radim honorarno a nakon zavrsetka saznao sam da se odrzava IT Konekt sajam zaposljavanja i IT konferencija u Crown Plazi. Naravno prijavio sam se jer sam verovao da je to dobra pocetna tacka i kako sam se odlucio za WordPress na kursu, bilo mi je interesantno i da cujem nekog Milana Ivanovica za koga apsolutno nisam imao pojma ko je u tom trenutka a sada ce skoro dve godine kako radimo zajedno i na prvom mestu smo jako dobri prijatelji.

Na ITkonektu sam upoznao osobu za koju se ispostavilo kasnije da ce imati dosta pozitivnog uticaja na moj dalji razvoj u IT sektoru kao i na zaposljavanje. Nakon kraceg razgovora sa Milanom, pozvao me je da dodjem na meetup u Dom Omladine i od tada je krenuo moj lagani proces prikljucenju Devana Technologies timu na Trgu Republike tj proizvodu ManageWP koji je prosle godine kupio najveci svetski prodavac domena GoDaddy.

Od juniora koga niko ne poznaje na IT Konektu 2015 do predavaca i aktivnog contributora WordPressu i WordCamp predavaca na vise konferencija van granica nase zemlje kao i clana organizacionog tima WordCamp Belgrade i WordCamp Europe u Parizu u junu ove godine.

Njegova Sada Nja Karijera Je Po Ela Na Itkonektu 2015 A Danas Aktivno Doprinosi Wordpress Zajednici

Bitan je dobar pocetak sa pravim ljudima u zajednici koja ce ceniti i prepoznati vasu zelju i trud, takodje bitan je i tim, koji ce razumeti vase slabosti i pomoci vam da ih prevazidjete kao i tim lidera koji ce vas ohrabriti kad mislite da ne mozete i niste spremni.
Zajednicki smo kao WPSerbia od jednog meetupa na svakih nekoliko meseci u Beogradu, prosirili zajednicu na jos 4 grada Nis, Novi Sad, Zrenjanin, Vrsac i sada imamo mesecni WordPress meetup u svakom od 5 gradova sa 100+ ucesnika sto broji 60ak meetupa godisnje kao i WordCamp koji se za sada odrzava samo u Beogradu a nadamo se da ce i jos neki od gradova se ohrabriti i odluciti da pokrene WordCamp konferenciju. Uspesno smo organizovali i Global Translation Day kada se WordPress contributory iz celog sveta okupljaju i prevode WordPress na njihov jezik.

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор

Aleksandar Savković

Organizator Beogradskog Meetupa @WPSerbia
mm

Poceo kao freelancer na nekoliko projekata u Srbiji i van granica Srbije, od 2015 Customer Happiness Engineer U Devana Technologies/ManageWP, nakon akvizicije ManageWP od stane GoDaddy bavim se obukom novih clanova Customer Happiness Tima kao i Scoutingom i WordPress predavanjima van kompanije. Customer Happiness, WordPress Meetup i WordCamp Speaker, clan organizacionog tima WordCamp Belgrade 2017, Community Summit Paris 2017 i WordCamp Europe Paris 2017.

Oduvek sam verovao da ”O Meni” nije statična slika osobe zarobljena u vremenu i prostoru. To je proces koji traje i svakoga dana se menja i ukoliko ste dovoljno vredni unapređuje. Proces na kome svakodnevno treba raditi, učiti i ne dozvoliti sebi da postanete kopija nečijeg ”O Meni“.
Nikada nemojte odustajati, jer moj moto je ”Budi strpljiv i veruj u svoj put“.

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Категорије