Rad od kuće iz našeg ugla

Share

Ubrzo nakon proglešenja pandemije korona virusa, zaposleni u kompaniji Better Collective dobili su mogućnost da rade od kuće, jer nam je zdravlje zaposlenih i njihovih porodica na prvom mestu.

Našim zaposlenima rad na daljinu nije bila ogromna promena, s obzirom na to da i inače imaju tu mogućnost. Međutim, imajući u vidu da se ne zna koliko će pandemija potrajati, a u cilju zaštite radnika, potrudili smo se da im omogućimo što bolje uslove za udoban rad od kuće, pre svega da se ne bi osećali izolovano ili usamljeno. Podigli smo nivo interne komunikacije, jer nam je važno da i tokom pandemije budemo povezani sa kolegama, kao što je to slučaj kada smo zajedno u kancelariji. Da bismo to postigli, u prethodnih nekoliko nedelja proslavili smo 16. rođendan kompanije putem društvenih mreža, organizovali Gaming večeri i predstavili godišnji izveštaj kompanije. Sve to odvojeni, a zajedno. Osim što nismo zajedno u kancelariji, nije se mnogo promenilo.

„Dobili smo svu kompjutersku opremu koja nam je bila potrebna za rad od kuće, VPN je omogućen svima kojima je potreban. Menadžer nas je obavestio kakva je situacija u kompaniji i koji će se koraci dalje preduzimati. Radni dan za mene i moj tim počinje oko osam sati, krećemo u svoje uobičajene svakodnevne zadatke, imamo sastanke, kako među sobom tako i sa našim menadžerom. U svetlu ove situacije, neki protokoli su promenjeni, tako da nešto što je potrebno potpisati, može biti potvrđeno putem e-pošte. Sve u svemu, osim što sam odvojen od svojih kolega, prilično je slično radu iz kancelarije. Dakle, rad se nastavio kao i obično”, kaže naš Milan Nikolić.

Ipak, važno je održati rutinu i odrediti prostor za rad kod kuće, da se ne bi izgubio osećaj da ste na poslu.

„Mogućnost da ponesemo sa sobom sve od opreme što nam je potrebno za rad je ogroman plus. Što se rada od kuće tiče, trudim se da održim rutinu koju sam imala dok smo bili u kancelariji, kako ne bih izgubila osećaj da sam na poslu. Što se obavljanja zadataka tiče, prvih par dana je bilo teže, jer smo izgubili mogućnost da za nekoliko minuta rešimo određenu dilemu, ali već smo ušli u neki novi ritam i nastavljamo da funkcionišemo kao i pre. Čini mi se da smo solidarniji, ali i mnogo kreativniji, jer sada na više načina rešavamo probleme”, dodala je naša Jelena Perović.

Ipak, iako se rad od kuće ne razlikuje mnogo u smislu produktivnosti i uslova rada, Maciej Niepieklo iz kancelarije u Lođu u Poljskoj kaže da mu nedostaje dolazak u kancelariju.

„Primetio sam da mi nedostaje odlazak u kancelariju. Nedostaje mi vreme sa kolegama, šale tokom jutarnje kafe, redovni razgovori o projektima, opuštanje tokom FIFA mečeva na xBox-u. Tada sa shvatio da naša kancelarija nije mesto gde smo samo kolege, već prijatelji. To mi baš nedostaje.”

S obzirom na to da se bavimo affiliate marketingom u oblasti iGaminga, morali smo da uskladimo svoje poslovanje činjenici da su skoro svi tradicionalni sportovi pauzirani ili odloženi. Prilično smo brzo prilagodili sadržaj na našim sajtovima novim uslovima. Pošto, na primer, nema mečeva Premier lige, sadržaj na našim sajtovima nije fokusiran na to, već na e-sport koji je i dalje aktivan. Ipak, pretpostavljamo da će se svi veliki sportski događaji, osim EURO 2020, vratiti u normalu u drugoj polovini 2020. godine. Radujemo se povratku sportova u kojima svi uživamo, ali ništa nije važnije od zdravlja i sigurnosti ljudi.

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор

Jovana Cvetković

PR & Community Outreach Specialist @ Better Collective
mm

Dugogodišnja novinarka koja je rešila da karijeru na televiziji zameni karijerom u IT sektoru.
Komunicira da bi živela, živi da bi komunicirala. Rado provodi vreme na društvenim mrežama, a najradije sa knjigom u ruci.

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Категорије