Hakaton u organizaciji kompanije Better Collective Niš – “Tvoj kod za bolji svet”

Share

Kompanija Better Collective Niš organizuje online hakaton namenjen studentima, diplomcima i programerima sa najviše godinu dana iskustva, pod sloganom “Tvoj kod za bolji svet”.

BC Hakaton je četrdesetdvosatno ekipno takmičenje u kreiranju aplikacije na zadatu temu, koje će se održati online od 11. do 13. decembra 2020. godine. Mogućnost da se takmiči dobiće 5 timova, sačinjenih od 3 do 5 članova.

S obzirom na to da je, kada se radi o društveno odgovornom poslovanju, jedan od prioriteta kompanije Better Collective Niš podrška IT zajednici, i u uslovima pandemije, oni pružaju mladima priliku da razvijaju svoje sposobnosti i veštine.

Učešće na Hakatonu pružiće mogućnost mladima da, takmičeći se, steknu iskustvo rada u timu, ali i dobiju savete i smernice od njihovih iskusnih programera u toku samog takmičenja, što će im biti od značaja u budućoj karijeri.

BC Hakaton se naslanja na još jedan važan cilj kompanije Better Collective Niš kada se radi o društveno odgovornom poslovanju, a to je održivi razvoj. Zbog toga je tema takmičenja upravo iz ove oblasti, sa fokusom na ekološko delovanje i zaštitu životne sredine.

Organizatori računaju na kreativnost i inovativnost mladih programera pri razvoju aplikacija, koje bi trebalo da budu korisne čitavoj zajednici, jer je “Tvoj kod za bolji svet” jedna od najvažnijih ideja BC Hakatona.

Takmičari su slobodni u odabiru tehnologije i razvojnog okruženja u kom žele da rade. Neophodno je samo odgovoriti na zadatu temu.

Oni koji po odluci žirija budu razvili najbolje rešenje, osvojiće vredne nagrade. Žiri u sastavu iskusnih programera doneće odluku prema unapred utvrđenim kriterijumima, ko je od timova smislio najbolje rešenje. Dobitnici prve nagrade dobiće vaučer od 1000 evra za kupovinu tehnike, dok će za drugu dobiti 700 evra, a za treću 300 evra.

Prijave se obavljaju preko formulara do 1. decembra, a na njihovom veb-sajtu možete naći dodatne informacije.

Za dodatna pitanja možete se obratiti putem mejla hakaton@bettercollective.com.

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор