Razvoj Mobilnih Aplikacija u kompaniji TeleTrader

Share

Ideja za razvojem aplikacija za mobilne platforme nastaje 2009. godine, paralelno sa pojavom prvih iPhone uređaja. Nakon objavljivanja Android operativnog sistema Ver.2.0 i prvog Samsung Galaxy mobilnog telefona, počinje i razvoj na Android platformi.

Izazovi u ovoj sferi programiranja su veliki, bez kompromisa u tačnosti i brzini, ali uz ograničenje relativno slabe internet konekcije, posebno kod prenosa paketnih podataka, i naravno u izuzetno skučenom formatu ekrana mobilnog telefona. Neophodno je korisnicima predočiti kompletne informacije sa berzanskih tržišta širom sveta, nalik onima sa desktop aplikacija ili sa web platforme.

Razvoj je tekao paralelno: server-side podrška za mobilne uređaje, i client-side aplikacije za iOS i Androd platformu.

Dugogodišnji korisnici usluga kompanije Teletrader pozdravili su i brzo prihvatili aplikaciju na mobilnim uređajima. Poslovna informacija je sada dostupna bukvalno uvek i svuda.

Mobilna aplikacija Teletrader Stock Markets u oštroj globalnoj konkurenciji Data provajdera

Paralelno sa postojećim korisnicima TeleTrader-a, mobilna aplikacija Stock Markets postaje široko prihvaćena i od strane svih drugih vlasnika mobilnih uređaja kojima su bitne informacije sa berzanskih tržišta.

Uprkos oštroj konkurenciji najvećih svetskih kompanija kao što su Bloomberg, Yahoo, Google i ostali, Teletrader svojim kvalitetom nalazi put do krajnjeg korisnika. Pre svega beskompromisnom politikom tačne, proverene i brze informacije prezentovane u lepo dizajniranoj u funkcionalnoj aplikaciji.

Malo je drugih aplikacija koje na jednom mestu nude sve što i Teletrader Stock Markets. Pregled tržišta, sirovine, indeksi, valute, kamatne stope, fondovi – prezentovane na mnogo različitih načina. Tu su i watch liste, virtuelna portfolija, berzanske i poslovne vesti. Moćni interaktivni grafikoni za tehničku analizu kao i personalizovane notifikacije o promenama cena berzanskih instrumenta u mnogome obogaćuju ovu aplikaciju. Zatim, detaljni prikazi finansijskih podataka kao i fundamentalni podaci najvećih svetskih kompanija uz mnogobrojne alate za pregled i pretraživanje. I sve je to dostupno uvek i svuda!

A tu su i akcije sa Beogradske Berze!

Da, možda će neko da pomisliti da se to uvek tiče „tamo nekih drugih“ u „belom svetu“. Ali, tu si i podaci sa Beogradske berze: indeksi i akcije. Real-time kursna lista naše nacionalne valute u odnosu na preko 100 valuta drugih zemalja je zaista vredno pomena. Dobro je imati konvertor valuta koji radi i kad nema internet konekcije!

Korisni linkovi

Teletrader on-line: http://www.teletrader.com/

Teletrader proizvodi i ponuda: http://www.teletrader.com/products/

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор

Predrag Mihailović

Senior Java & Android developer @TeleTrader
mm

Predrag Mihailović je Softverski Inženjer sa profesionalnim stažom u IT industriji od preko 25 godina. U IT karijeri najviše iskustva ima u razvoju aplikacija i implementaciji poslovnih informacionih sistema, kao i u sferi aplikacija za podršku berzanskom trgovanju. U kompaniji TeleTrader d.o.o. Beograd je od 2000. godine. Trenutno je zaposlen na poziciji: Senior Java i Android developer.

Uvek je spreman za nova saznanja i izazove.

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Категорије