Clean Architecture and Design, Robert C. Martin (Uncle Bob)

Share

Na ITkonektu 2019, koji se održao 13. i 14. aprila, u okviru konferencijskog dela, predavanja su držali neki od najpoznatijih svetskih predavača u IT-ju, dok je predavanja pratilo više od 800 developera. Posebno interesovanje je izazvao jedan od najpoznatijih i natraženijih predavača i IT stručnjaka na svetu – Robert C. Martin (Uncle Bob), koautor Agile Manifesto,  osnivač Clean Code i autor brojnih značajnih knjiga u IT-ju.

Uncle Bob programira od 1970. godine i poseduje ogromno znanje u razvoju software-a. On je jedan od 17 vizionara koji su se sastali 2001. godine da diskutuju o novim metodama u IT industriji. Rezultat toga je bio čuveni Agile Manifesto, koji i dan danas igra značajnu ulogu u IT-ju.

Suosnivač je kompanije za video treninge: Clean Coders i osnivač Uncle Bob Consulting LLC. Jedan je od najpoznatijih IT predavača na svetu i autor mnogih knjiga, uključujući: „The Clean Coder“, „Clean Code“, „Agile Software Development: Principles, Patterns, i Practices“, and „UML for Java Programmers“. Kao lider u industriji softverskog razvoja, Robert C. Martin je tri godine bio glavni urednik C ++ Report i bio je prvi predsednik Agile Alliance.

Ono o čemu je Uncle Bob pričao na ITkonekt konferenciji je Clean Architecture and Design.

Čuli smo poruku o Clean Code-u. I vežbamo TDD već neko vreme. Ali šta je sa arhitekturom i dizajnom? Zar ne treba da se pozabavimo i time?

Ili je dovoljno da zadržimo funkcije na osnovama i pišemo puno testova? U svom predavanju Uncle Bob govori o skaliranju na sledeći nivo. Šta je cilj arhitekture i dizajna?

Šta čini dizajn čistim? Kako u našim sistemima možemo dostići čistu arhitekturu i dizajn, a da to bude postepeno i agilno?

Pogledajte celo predavanje Unsle Boba na ITkonektu 2019:

Tagovi: #backend #programming #programiranje #clean_code #the_clean_coder #clean_architecture

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор