Reactive Spring, Josh Long

Share

Na ITkonektu 2019, koji se održao 13. i 14. aprila, u okviru konferencijskog dela, predavanja su držali neki od najpoznatijih svetskih predavača u IT-ju, dok je predavanja pratilo više od 800 developera. Jedan od njih bio je i Josh Long, Java Champion, Spring team @Pivotal, USA.

Josh je Spring Advocate u Pivotal-u, on je Java Champion, autor 5 knjiga (uključujući i   O’Reilly’s upcoming „Cloud Native Java: Designing Resilient Systems with Spring Boot, Spring Cloud, and Cloud Foundry“) i open-source kontributor (Spring Boot, Spring Integration, Spring Cloud, Activiti i Vaadin). Josh je poznat u čitavoj Java zajednici i prate ga Java developeri širom sveta.

Ono o čemu je Josh Long pričao na ITkonekt konferenciji je Reactive Spring.

Mikroservisi i Big Data nas sve više suočavaju sa ograničenjima tradicionalnog input/output sistema. U tradicionalnom IO, rad koji je vezan za IO dominira threadovima. To ne bi bilo toliko bitno, kada bismo mogli threadove dodati jeftino, ali oni su skupi na JVM-u, i na većini drugih platformi. Čak i ako su jefitni i beskrajno skalabilni, ipak bismo se suočili sa nedostacima samih mreža. Stvari se kvare i to često na vrlo suptilan način. Tradicionalni pristupi integraciji nisu zadovoljavajući. Treba nam nešto bolje.

Tu je Spring Framework 5! On omogućava Spring programeru da upozna čitav sistem podrške za reaktivno programiranje kroz Spring portfolio, počevši od Netty, preko Spring WebFlux, a zatim i Spring Data Kay, Spring Security 5.0, Spring Boot 2.0 i Spring Cloud Finchley. Naravno, zvuči da je puno, ali ne brinite! Pridružite se Joshu, i zajedno sa njim istražite otkačeni, divni svet Reactive Spring-a.

Pogledajte celo predavanje Josh Longa na ITkonektu 2019:

Tagovi: #java #reactive_spring #spring_cloud #spring_boot #spring #programiranje #programming

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор