Zaronite duboko, duboko offline bez utapanja – web to može!, Maxim Salnikov

Share

Na ITkonektu 2019, koji se održao 13. i 14. aprila, u okviru konferencijskog dela, predavanja su držali neki od najpoznatijih svetskih predavača u IT-ju, dok je predavanja pratilo više od 800 developera. Jedan od njih bio je i Maxim Salnikov, Technical Lead @Microsoft.

Maxim Salnikov trenutno živi i radi u Oslu. On je cloud i web frontend zaluđenik, koji je strastveno posvećen izgradnji i jačanju developerskih zajednica. Još od kraja prošlog veka on gradi složene veb aplikacije i ima veliko iskustvo sa svim delovima rada web platforme, sa fokusom na aplikacije koje upravljaju “real-time” podacima sa IoT uređaja, kao i Progressive Web aplikacije. On nosi titulu Google Developer Experta za oblast web tehnologija i IoT, a takođe je i bivši Microsoft MVP za razvojne tehnologije.

Maksim je strastveno posvećen deljenju svog iskustva i znanja sa zajednicom. Učestvuje na velikim svetskim konferencijama i meetupovima širom sveta.

Ono o čemu je Maxim  pričao na ITkonekt konferenciji je Zaronite duboko, duboko offline bez utapanja – web to može!

Ne treba više zagovarati progresivne web aplikacije. Aplikacije koje ne zavise od konekcije, dokazale su svoju održivost i vidimo sve više i više malih i velikih projekata koje ih upotrebljavaju,čineći offline okruženje dobrom praksom i načinom rada na webu U Maksimovom predavanju, zasnovanom na dubinskom istraživanju mogućnosti Service Vorker API-ja (korišćenjem Keche Storage, Background Fetch, Background Sinc) i prikupljenih UX problema i nelogičnosti, prolazimo kroz istoriju offline veba, trenutne izazove (i njihova rešenja) i pravilnu upotrebu alata. Struktuiramo našu offline aplikaciju, primenjujući najbolje tehnološke i UX prakse, i dodajemo feature jedan po jedan; aplikacija će se sinhronizaovati kada bude online. Sve zarad naših korisnika koji zahtevaju novi nivo fleksibilnosti u korišćenju weba.

Odeljak je mešavina vizionarskih i tehničkih dela. Tokom „izgradnje“ naše aplikacije koja je spremna za offline, prolazimo kroz uzorke koda, najbolje prakse UX-a, učimo kako da izbegnemo zamke, pronađemo rešenja za nepodržane funkcije.

Pogledajte celo predavanje Maxima Salnikova na ITkonektu 2019:

Tagovi: #Frontend #UX #Iot #programiranje #programming #service_worker_API

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор