Instan(t)a-neous Monitoring, Christoph Engelbert

Share

Na ITkonektu 2019, koji se održao 13. i 14. aprila, u okviru konferencijskog dela, predavanja su držali neki od najpoznatijih svetskih predavača u IT-ju, dok je predavanja pratilo više od 800 developera. Jedan od njih bio je i Christoph Engelbert, Java Champion, Senior Developer Advocate @Instana, Germany.

Christoph Engelbert je na poziciji Senior Developer Advocate @Instana, Germany. On nosi titulu Java šampiona i strastveni je Java programer sa velikom predanošću Open Source-u. Najviše je zainteresovan za optimizaciju performansi i razumevanje internog JVM-a i Garbage Collector. Voli da unpredi softver maksimalno koliko je to moguće, pronalazeći probleme u bazi koda.

Ono o čemu je Christoph pričao na ITkonekt konferenciji je Instan(t)a-neous Monitoring.

CI (Continuous Integration) i CD (Continuous Delivery) se danas uobičajeno koriste za postizanje brzine zahtevnih aplikacija. Međutim, mikroservisne arhitekture i vrlo dinamična okruženja (zasnovana na Kubernetesu, Docker-u,…) donose čitav novi set problema.

Sisteme koji ne samo da podrazumevaju npr. automatsko skaliranje, već se najčešće pišu upotrebom više različitih programskih jezika, izazvoni su za monitoring, sa stanovišta koje je najvažnije: Korisnički zahtevi i korisničko iskustvo. Ali, odgovor je jednostavan – CM (Continuous Monitoring).

U ovom predavanju Chris će izgraditi poliglotsku infrastrukturu mikroservisa. Način praćenja i trag višestrukih zahteva biće demonstrirani kroz Instanin sistem automatskog otkrivanja.

Pogledajte celo predavanje Christoph Engelbert:

Tagovi: #java #JVM # Continous_integration #Continous_Delivery #Continous_monitoring #programiranje #programming

Share

Prijavi se da prvi dobijaš nove blogove i vesti.

Оставите одговор